Szinpadi pályafutása 2006-ban kezdődött. Országos kereskedelmi rádió leghallgatottabb reggeli műsorában heti rovatot vezetett anno. 2018-ban Fonogram-díjas lett "az év hazai hagyományos slágerzenei albuma" kategóriában a "HUN a Peti" című lemezével.-. - Polgár Petivel készítettünk interjút:

Polgár Peti sajtófotóPolgár Peti sajtófotó

 

A - Shobert Norbi nyilatkozat nyomán készített - legutóbbi paródiád hasít az interneten (még mindig a felkapottak közt van). Nagyon gyorsan reagáltál a történtekre, ezt sokan meg is jegyezték. Hogy lehet 1-2 nap alatt megírni egy ütős-dalszöveget, elkészíteni hozzá a zenei alapot, felénekelni, utómunkázni és még egy videoklipet is forgatni hozzá?

Amíg Sebestyén Balázséknál volt heti rendszerességgel a Peti hetes rovatom, hozzá voltam szokva, hogy gyorsan kell reagálnom a bulvárhírekre, úgyhogy az innen származó edzettség a magyarázat. A Norbi ügyre szintén gyorsan kellett reagálnom, mert éreztem, hogy egy héten belül azért ez a téma ki fog fulladni. Tehát "beirányoztam" magamnak, hogy ma nekiállok a szövegnek, holnap estére pedig kész kell lennem mindennel. Csak erre koncentráltam, és belehúztam!

 

Mi alapján válogatod meg, hogy kit parodizálsz ki; illetve, hogy melyik dalt dolgozod fel?

Figyelem a közösségi oldalakat, és a slágerlistákat. Ha valamit hirtelen felkapnak, és minden harmadik poszt az adott dalról szól, akkor egyértelmű, hogy kívánja a paródiát, pláne ha van valami ütős téma is a közéletből vagy bulvárból, ami szövegileg még jobban megerősíti. Jó példa, hogy régóta nézegettem a Dance Monkey dalt, de nem volt rá szövegötletem……aztán jött Norbi. :D

 

Az Irigy Hónaljmirigy nyilatkozta korábban több interjúban is, hogy akadt olyan aki nem engedélyezte a róla készülő/készült paródiákat. Illetve volt azthiszem olyan is, aki kicsit meg is sértődött rájuk... - Te hogy vagy ezzel? Volt már nálad is hasonló eset?

Egyszer történt olyan, hogy valaki jelezte, hogy "ezt nem kellett volna..." - ez Fluor Tomi volt. Akkoriban Balázsék mindig azt mondogatták, hogy keményebben szóljak oda a celebeknek, ne finomkodjak, hát meg is fogadtam a tanácsukat. Tomi jelezte, hogy ezt azért nem kellett volna, de aztán találkoztunk egy fellépésemen, és megbeszéltük a dolgot pár ital mellett, azóta jóban vagyunk.

 

Polgár Peti mellett működsz még Sukár Petroként is úgymondd. Ő, hogy jött…, illetve mik a tapasztalatok arra vonatkozóan, hogy miként fogadja a közönséged és a szervezők?

Sukár Petrot nem kezelem külön művészként, inkább az volt a célom, hogy a kedves közönségem ne zavarodjon össze. Polgár Peti adja elő a paródiákat, és a pop-rock dalokat, Sukár Petro meg a mulatósabb nótákat. Elég sikeres Petro is, hiszen övé a legnézettebb videóm a Youtubeon, melynek "A legnagyobb nyári sláger" a címe. De válaszolhattam volna úgy is a kérdésedre, hogy mostanában pszichiáterhez járok, és megállapította, hogy biPolgáris zavarom van, két előadó lakik a fejemben. :D

Hogy áll össze egy műsorod mostanság? Mire számíthatnak a szervezők és a rajongók, akik meghívnak téged egy rendezvényre? Polgár Petiből és Sukár Petróból is kapnak egy kicsit, vagy ez teljesen két külön műsor?

"Viszem magammal mindkét előadót, és a helyszínen döntöm el, hogy melyiket engedem többet szerepelni." Szokták a szervezők előre is kérni, hogy inkább paródiák, vagy inkább mulatósabb dalok szerepeljenek a műsorban, de 99 százalékban rám bízzák. Az esetek többségében rám bízzák a műsor összeállítását, max. kérik, hogy ez vagy az a dal mindenképp legyen benne. Általában az első dalnál el tudom dönteni, hogy az adott közönség éppen melyik fajta dalaimra vevő inkább.

 

Láttam a minap a Facebook oldaladon egy fotót, amihez a következőt írtad: "Így írom a dalokat a komolyabb lemezemre: háttérben 3 órás tengerzúgás jútyúbról". - Új lemezzel készülsz? Mit értesz "komolyabb lemez" alatt...? Ez nagyon érdekelne és szerintem a rajongóidat is... :)

Régóta írogatok komolyabb dalokat is és a vágyam, hogy ezeket is kiadjam magamból, amíg e bolygón élek. Slágeres pop-rock dalok ezek, némi magyar népzenei és világzenei színezéssel. A szövegekkel azt szeretném elérni, hogy az emberek végre ne befele forduljanak, gondolkodjanak pozitívan, és ne adják fel az álmaikat. Szó lesz szerelemről, a világ megóvásáról is. Folyamatban van a munka, remélem még idén kész lesz az anyag.

Szívesen írnám ezt az anyagot tengerparton, de ha máshogy nem megy, youtubeon tök jó tengerparti videók vannak. :)

 

Kreativitást igénylő munka nagyon-is a tiéd. Mivel töltődsz, inspirálódsz, kapcsolódsz ki?

Imádok utazni, és a természetben mászkálni, ez az igazi feltöltődés számomra. Egy tengerparti pihenés után pedig megtáltosodom, nagyon sok ötlet jön ilyenkor. Ezen kívül imádok filmezni, és főzni.

 

A kiégés gondolata foglalkoztatott esetleg valamikor is? Szerinted ki lehet öregedni ebből a műfajból..?

Természetesen néha eszembe jut, hogy mi lesz; de aztán elhessegetem ezt a gondolatot azzal, hogy nagyon sok megvalósításra váró ötletem van még a fiókban. Én szívesen foglalkoznék zenével az utolsó percemig, és így is fogok tenni, amennyiben a közönségem is kíváncsi rá.