"Az utóbbi időben inkább karakterszerepek találnak meg. Most már viccesnek kell lenni, szórakoztatni kell...

Anya szerepben:

A Sztárcsinálók című darabban egy huszonéves fiú anyukáját játszom. Amikor először szembesültem ezzel, az egy kicsit fura volt. Számolgattam is az éveket, hogy valójában tényleg lehetne a gyermekem Cseh Dávid, aki játssza a szerepet. 

Nagyon sok olyan lányt ismerek a környezetemben, akiknek a fejében már egészen fiatal koruktól kezdve ott volt, hogy hány gyermekük lesz, és tudták, hogy ez biztosan így lesz. Természetesen kezelték ezt a dolgot, és látták maguk előtt a képet. Ha magamra gondolok, nincs ilyen konkrét képem. 

Sári Évi  / Fotó: sztarportre.huSári Évi / Fotó: sztarportre.hu

Bővebben ...

 Rengetegszer férjhez mentem...

„Nagyon sok darabban a szerelmi drámákat éltem meg, hiszen a naivák a szerelmet hordozzák. Egyszer nekiálltam megszámolni, hogy hány darabban vettek már el engem a színpadon, és nyolc-kilencet számoltam. Ezek csak a darabok, amelyeket nagyon sokszor játszottunk, úgyhogy én rengetegszer férjhez mentem, nagyon sokszor volt rajtam menyasszonyi ruha - azt hiszem, hogy már lassan az összes fazont kipróbáltam.

Ésszel legyünk őrültek! 

Azt hiszem, hogy a korral talán azt tanulja meg az ember, hogy ne legyen annyira őrült. Ésszel legyünk őrültek! Ezt hozza talán a kor, hogy már tudjuk: a rózsaszín köd egyszer csak fel fog szállni. 

Mindannyian formálódunk az életben, és ott szokott lenni konfliktus, amikor nem egyformán fejlődik a két ember, akik egy párt alkotnak. Azt lehet csinálni, hogy tudatosan megpróbálunk felzárkózni a másikhoz, vagy ha a másik van lemaradva, akkor tudatosan megpróbáljuk magunkhoz húzni, vagy segíteni neki a fejlődésben. Persze határokon belül, ameddig a másik ezt engedi, mert erőszakoskodni sohasem szabad, hiszen mindenkinek saját magának kell eljutni bizonyos fejlődési szintekre. Nem lehet a másikat rákényszeríteni arra, hogy fejlődjön, hogyha egyszer nem akar.

Maho Andrea / Fotó: sztarportre.huMaho Andrea / Fotó: sztarportre.hu

Bővebben ...

A beszélgetésben megbocsátás, szerelem, vita és módszerek, amelyek segíthetnek. Az énekesnő egykor jogászként is tevékenykedett, ezt az én-részt itt most félre tette. 

Volgyesi Gabriella / Fotó: sztarportre.huVolgyesi Gabriella / Fotó: sztarportre.hu

"A vitatkozás szerintem egy külön műfaj, ahol az ember megpróbálja az érzéseit félretenni, és higgadt fejjel gondolkozik. Nyitott az ember az adott kérdésben, hogy a másik érveit is be tudja fogadni. A gyermekeket is nyitottságra kell nevelni, hogy nem csak az az út lehet helyes, amit ők meggyőződéssel képviselnek. 

Nekem is nehéz belátnom, ha nincs igazam, pedig úgy indultam neki. De be kell látni, nincs mese. Általában úgy működik, hogy racionálisan belátom, és utána még érzelmileg idő, amíg ennek átadom magam - hogy kvázi alulmaradtam, ami egy badarság, mert nem maradtam alul."

Bővebben ...

"Ahogy Tinódi Lantos Sebestyén idején, úgy ma is menni kell, és vinni a hírt a lelki dolgokról. Mi elsősorban lélek zenét művelünk, olyan dolgokról, amikről úgy gondoljuk, hogy a világ javítására alkalmasak."

Életmű koncert: 

A Liszt-, Bartók- és Kazinczy-díjas előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze március 8-án a Nemzeti Színházban Életmű koncertet ad. "52 évet töltöttem eddig a színpadon. Megpróbálom az életemet dalokban végigmondani. Terveim szerint erre a napra megjelenik a könyv is, aminek a címe: Akit az Isten meghagyott."

Dévai Nagy Kamilla / Fotó: sztarportre.huDévai Nagy Kamilla / Fotó: sztarportre.hu

Bővebben ...

zenekultlogo 260